Mainos
Mainos

1.4. Mauri Kunnas piirtää ja velmuilee

Mauri Kunnas väittää, että hänen mottonsa on: "Ei terve ruumis työtä kaipaa." Silti hän on tuotteliain ja tunnetuin nykyisistä lastenkirjailijoistamme, yli kuudella miljoonalla painetulla kirjallaan.

Kunnas julkaisee joka vuosi useamman lastenkirjan. Ne kiilaavat säännönmukaisesti myyntilistojen kärkeen. Ensi syksyn pääteos kertoo Robin Hoodista. Tulossa on myös lasten katselukirjoja ja omaelämäkerta.

Hiljattain Taloustaito-lehden kyselyssä Mauri Kunnas valittiin rakkaimmaksi nykytaiteilijaksemme ylivoimaisella ääntenenemmistöllä.

Kunnas myöntää, että kehuvaa palautetta tulee paljon. Siitä huolimatta 30 vuotta lastenkirjoja kirjoittaneen ja kuvittaneen Kunnaksen jalat ovat pysyneet maassa.

-Minä olen satakuntalainen, en usko kaikkea mitä puhutaan, mutta kumminkin salaa olen kehuista pirun tyytyväinen, Kunnas velmuilee.

Työnteon lisäksi Kunnas harrastaa Beatlesia, elämänsä dokumentointia, vanhoja valokuvia, nostalgiaa ja historiaa. Mutta miksi lempiharrastus - ukonilmat - ei ota sujuakseen? Entä rakastaako rakastettu lastenkirjailija lapsia?

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme