Mainos
Mainos

1.9. Somalialaiset haastoivat suomalaiset älykkyystestiin

Somalialais- ja suomalaisnuoria älykkyystestissä

Emeritusprofessori Tatu Vanhasen rotumielipiteet suututtivat joukon nuoria somalialaismiehiä. He ottivat yhteyttä meihin ja halusivat haastaa suomalaiset julkiseen älykkyystestiin.

Löysimme ryhmän suomalaisia nuoria, jotka uskalsivat ottaa haasteen vastaan. Molemmat testiryhmät muodostuivat vapaasti. Mukaan sai tulla kuka halusi ja uskalsi.

Mensa ry:n virallinen älykkyystesti järjestetiin perjantaina 27. elokuuta.

Katso 45 minuuttia keskiviikkona. Siinä selviää, kuinka älykkyystestissä kävi.

Pää petti Ateenassa

Henkisestä puolesta se oli kiinni. Näin tunnustaa moni Ateenan olympialaisissa epäonnistunut urheilija. Ja menestyjilläkin otti lujille.

Hätkähdyttävää on se, että Suomesta puuttuu henkinen valmennus olympiatasolla. Suomen olympiakomitea päin vastoin lopetti 1990-luvun lopulla panostuksen urheilijoiden henkiseen valmennukseen.

Haastattelemme mm. ampujia Juha Hirveä ja hopeamitalisti Marko Kemppaista.

Mahtuvatko käyttäjät lisärakennukseen?

Mahtuuko kansanedustaja Kiljunen eduskunnan lisärakennuksen tuoliin?

Eduskunnan uuden, 50 miljoonaa euroa maksaneen lisärakennuksen toimivuus epäilyttää kansanedustajia. Mahtuvatko valiokunnat uusiin huoneisiinsa? Ja ovatko upouudet tuolit riittävän tilavia järeämmän kaliiberin edustajan takalistolle?

Lapset joutuvat kilpailemaan leikkauspaikoista

Vaativa lasten sydänkirurgia on keskitetty Helsinkiin Lastenklinikalle. Lasten teho-osastolla on kymmenen potilaspaikkaa, mutta niistä on ollut käytössä vain seitsemän. Syynä hoitajapula ja liian ahtaat tilat.

On jouduttu karmeaan tilanteeseen. Ennalta varattuja leikkausaikoja joudutaan perumaan, kun toinen lapsi vaatii välitöntä hoitoa. Ajanvarauspotilaana sairaalaan tullut lapsi on ehditty jopa nukuttaa, mutta sitten hänet on lähetetty leikkaamatta kotiin.

Sydänlapset ry on kerännyt 130 000 nimeä, jotta lasten ja nuorten sairaalaan saataisiin uusi teho-osasto.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme