Mainos
Mainos

10.1. YIT: Asbesti jäi huomaamatta

Rakennusyhtiö YIT myöntää, että julkisuudessa huomiota herättäneen Helsingin Kontulan saneeraustyömaan parveketaustaseinissä on asbestia. Viime viime vuonna yhtiö luuli, että asbestia ei kyseisessä seinässä ollut. Ostostie 5:n työmaan työntekijöiden huoli suojaamattomista asbestitöistä nousi esille MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmassa joulun alla.

YIT on tutkituttanut parvekkeen ulkoseinän sisäpinnat ohjelman jälkeen. Niistä löytyi yllättäen asbestia, jota ei ollut mainittu rakennuttajan eli Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimiston teettämässä asbestikartoituksessa. "Purkutapaa on muutettu havaitun asbestin osalta asbestipuruksi", kertoo YIT:n 45 minuuttia -ohjelmalle lähettämä tiedote.

YIT toteaa tiedotteessaan toimineensa kohteen pääurakoitsijana vastuidensa ja velvoitteidensa mukaisesti. Rakennustyömaalla on ohjelman jälkeen siivottu huolellisesti. Nyt työmaalla ei ole vaaraa asbestihiukkasten aiheuttamasta altistuksesta, kertoo YIT. Yhtiö sanoo pyrkivänsä vähentämään pölyn määrää jatkossa siivouskertoja lisäämällä. Työmaalla pyritään myös lyhentämään asbestijätteen säilytysaikaa.

Joulukuisessa 45 minuuttia -ohjelmassa työsuojeluongelmista kertoi työmaalla työskennellyt ilmastointiasentaja. Mies oli sivu-urakoitsijan palveluksessa. Hänen työsuhteensa päättyi haastattelun antamisen jälkeen. Ilmastointiasentajan mukaan YIT oli nimennyt hänet yhteistyökyvyttömäksi henkilöksi.

YIT:n mukaan asbestiasialla tai YIT:llä ei ollut mitään tekemistä työsuhteen päättymisen kanssa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme