Mainos
Mainos

10.10. Hirvijahdissa tarvitaan myös pottaa

Maaninkalaisessa Lampisen perheessä normaalien metsästystarvikkeiden ja eväiden lisäksi reppuun on pakattu joskus myös potta. Kun jahti on venähtänyt arvioitua pitemmäksi, perheen nuorin on ottanut nuotiolla potan käyttöön.

Lampisen kolmesta lapsesta 14-vuotias Juuso ja 16-vuotias Jesse ovat jo hirviporukan kantavia voimia, mutta pikkusisko joutuu vielä odottelemaan muutaman vuoden jahtiin pääsyä. Lampisen perhe nuorentaakin merkittävästi metsästysseura Kontiorannan Erän keski-ikää.

Suomalaiset metsästysseurat ovat ukkoutuneet kovaa vauhtia jo vuosia. Vain osa seuroista on havahtunut asiaan ja aloittanut määrätietoisen toiminnan nuorten houkuttelemiseksi toimintaan. Arvioiden mukaan yli 10 000 alle 18-vuotiasta harrastaa metsästystä, mutta ongelmana on pääsy seurojen jäseniksi. Osa metsästysseuroista pitää jäsenkynnystä käsittämättömän korkealla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme