Mainos
Mainos

10.10. Jukka Puotila: Ihminen kaipaa vapauttavaa naurua

-Va-li-tet-ta-vasti, painottaa Jukka Puotila täydellisellä Martti Ahtisaaren äänellä ja ilmeellä.

-Avainsanasta sekä oikeasta puherytmistä lähtee rakentumaan koko imitaatiohahmo, hän kertoo.

Ahtisaaren lisäksi Marja-Liisa Kirvesniemi, Paavo Lipponen, Andy McCoy ja Jörn Donner ovat mukana Puotilan yli sadan hahmon imitaatiogalleriassa, joka on naurattanut suomalaisia jo 90-luvulta lähtien. Parhaillaan Kansallisteatterin suurella näyttämöllä pyörii Puotilan oma imitaatioshow.

Mutta pelkkä viihdemies hän ei ole. Puotila on yksi Suomen tunnetuimpia näyttelijöitä, ei vähiten Kotikadun Pertti Mäkimaan roolin ansiosta tai työstään Kansallisteatterissa vuodesta 1984 lähtien.

-On hienoa että saan tehdä molempia. Imitaatiokeikoilla on oma vapaus leikitellä ja ajatella sitä ihanana harrastuksena.Teatterirooleissa taas voin syventyä kunnolla ja pitkään hienoihin teksteihin. Se pitää ammattitaidon kunnossa, Puotila sanoo.

Näyttelijällä on monta rautaa tulessa. Jollekin viikolle osuu kolme, neljä Kotikatu-sarjan kuvauspäivää, esitykset Kansallisteatterissa sekä lisäksi vielä pari imitaatiokeikkaa.

45 minuuttia oli mukana, kun Puotila valmistautui ottamaan showllaan yksin haltuunsa Kansallisteatterin suuren näyttämön. Sitä harva näyttelijä on tehnyt. Seurasimme myös ensi-illan kuumat tunnelmat. Imitaatiokeikalle lähdimme Puotilan matkaan Lohjalle.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme