Mainos
Mainos

10.10. Pienikin pärjää pitkien maailmassa

Jyväskyläläinen Karttusen perhe on monin tavoin tyypillinen suomalaisperhe. Äiti työskentelee lastentarhassa, isä tekee toimistotyötä, ja lapset käyvät koulua ja esikoulua päiväkodissa.

Ponnisteluun pitkien maailmassa on Karttusilla totuttu, sillä koko perhe on lyhytkasvuinen. Se on harvinaista Suomessa. Yleensä lyhytkasvuinen ihminen on perheessä yksin normaalimittaisten vanhempien ja sisarusten kanssa.

9-vuotias Kimmo pitää erityisesti liikunnasta ja 8-vuotias pikkusisko Karita äidinkielestä. 6-vuotiaalle Amandalle lähes kaikki päiväkodin leikit maistuvat.

Lapset pysyvät useimmiten päätä pidempien ikätovereidensa tahdissa, mutta joissakin leikeissä he tarvitsevat muiden apua, kun oma koko ja voimat eivät riitä.

Karttuset vakuuttavat pystyvänsä elämään kuin mikä tahansa perhe. Oma asenne vaikuttaa paljon, ja pienillä apuvälineillä arkielämän sujuminen helpottuu.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme