Mainos
Mainos

10.10. Pienosakas pistää hanttiin

Osakeyhtiölaissa vähemmistöön jääneitä omistajia halutaan suojella lunastustilanteessa, mutta onko porsaanreikiä hyödyntävä aktiivinen sijoittaja aina kovin suojaton? Suomessa on pieni joukko aktiivisia ihmisiä, jotka tuntuvat olevan mukana lähes kaikissa lunastusriidoissa.

Lunastusriitaan pääsee hyppäämään mukaan myös sellainen ihminen, joka ei aiemmin ole omistanut osakkeita vaan hankkii ne siinä vaiheessa, kun tieto lunastusmenettelystä julkaistaan. Sitten osakkeita saatetaan jo pian kaupata takaisin lunastajalle. Joskus yritys saada osakkeista hyvä hinta jo tässä vaiheessa onnistuu, jos vastapuoli taipuu.

Mutta jos sopuun ei päästä, osakeyhtiöiden lunastusriitoja käydään suljettujen ovien takana välimiesmenettelyssä. Siinä vähemmistöosakkaalla ei ole kuluriskejä, joten joskus saatetaan taistella siitäkin, saako kolmesta osakkeesta yhteensä 50 vai 80 euroa. Niin tai näin, osakkeiden lunastaja maksaa lystin.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme