Mainos
Mainos

10.11. Luottobisnestä ilman lupia

Uskotko, jos joku lupaa rahalle yhdeksän prosentin koron vuodessa, turvallisesti ja ilman riskiä?

Näin joka tapauksessa tekee alan uusi yrittäjä Luottotalo Fenno. Se toimii ilman luottolaitoslupaa. Siksi viranomaiset eivät ole toistaiseksi selvittäneet yhtiön taustoja.

Rahoitustarkastus on nyt vaatinut yhtiöltä lisäselvitystä, koska tällaista tapausta ei Suomessa ole ennen nähty.

Suomi mukaan EU:n nopean toiminnan joukkoihin

EU:n nopean toiminnan joukkojen tarkoituksena on esimerkiksi estää kriisin paheneminen sodaksi tai kansanmurhaksi. Joukot menevät ilmakuljetuksilla kriisialueelle.

EU:n taistelujoukkoja voidaan käyttää missä tahansa maailmassa noin 10 vuorokauden varoitusajalla. Suomesta ensimmäinen joukko lähtisi vuonna 2007.

Suomessa on tarkoitus kouluttaa kaksi valmiusjoukkoa, joissa on yhteensä noin 400 sotilasta. He ovat sopimussotilaita ja saavat työstään palkkaa.

Nopeiden lähtöjen takia Suomen lakeihin tarvitaan muutoksia. Myöskään nykyisen rauhanturvalain sallima itsepuolustus ei tule aina riittämään.

Leena Kaskela ruudun takana

-Uutisankkuri voi näyttää tunteensa, sanoo Leena Kaskela.

-Mutta lähetyksen tiimellyksessä ei liikutu helposti, hän täsmentää.

Kokenut ankkuri kertoo, ettei hän ole 40 vuoden aikana kokonaan tottunut julkisuuteen.

Kaskela muistuttaa, että on eri asia olla julkkis kuin tehdä julkista työtä. Jälkimmäisen ammatin harjoittajalla on oikeus pitää kiinni yksityisyydestään.

Entä vieläkö joskus ruutuun? Siitä saamme vihjeen jutun lopussa.

Nuori supertamma

Passionate Kemp on ensimmäinen Suomessa syntynyt lämminveriravuri, joka on voittanut Euroopan arvostetuimman kolmivuotiaiden hevosten ravikilpailun Milanossa.

Poikkeuksellista on myös se, että Orsi Mangelli -kilpailun voittajista Passionate Kemp oli ainoa tamma. Muut kilpakumppanit olivat oriita.

Milanossa Passionate Kemp tienasi yhden päivän juoksuillaan lähes 150 000 euroa. Milanon menestyksen lisäksi hevonen on juossut maailmanennätyksiä.

Supertammasta povataan uutta Charme Asserdalia.

Jokainen yleisö on erilainen

-Joskus musta tuntuu, että ne kokoontuu etukäteen tonne Toikoinrantaan päättämään, millainen yleisö me ollaan tänään. Nauretaanko jo alussa, vai vasta väliajan jälkeen.

Näin tuskailee pilke silmäkulmassa Neil Hardwick, joka on ohjannut Helsingin Kaupunginteatterille revyyn Mulle kaikki heti.

Kulttuurin moniotteilija tuntee nykyään olevansa kotonaan nimen omaan teatterityössä. Sen magia kiehtoo Hardwickia.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme