Mainos
Mainos

10.11. Mäntyniemen ja Kesärannan herrat

Suomi on maailman ainoa maa, jossa sekä presidentti että pääministeri ovat naisia. Näiden menestyvien naisten takana tai rinnalla seisoo kaksi miestä: presidentti Tarja Halosen puoliso, tohtori Pentti Arajärvi sekä pääministeri Mari Kiviniemen puoliso, toimitusjohtaja Juha Louhivuori.

Millä tavalla vaimon korkea asema vaikuttaa aviomiesten elämään? Miten hyvin Suomen johtajien puolisot ovat voineet jatkaa omaa uraansa ja kuinka paljon heidän odotetaan osallistuvan erilaisiin edustustehtäviin?

Tohtori Arajärvellä on kokemusta presidentin puolison roolista jo yli kymmenen vuoden ajalta eli keväästä 2000, kun Tarja Halonen valittiin ensimmäiselle kaudelleen. Tunteeko Arajärvi presidentin virka-asuntoa vieläkään kodikseen ja mitä hän ajattelee presidentin kesäasunnosta Kultarannasta luopumisesta? Entä miten presidentin puoliso kokee valtiovierailut ja keskustelun illallispöydissä tuntemattomien ihmisten kanssa?

Toimitusjohtaja Juha Louhivuori astui pääministerin puolison saappaisiin vasta viime kesäkuussa, kun Mari Kiviniemi valittiin Keskustan puheenjohtajaksi ja samalla pääministeriksi.

Miltä Louhivuoresta tuntui osallistua Brysselissä ASEM-huippukokouksessa ainoana miehenä puolisoille tarkoitettuun ohjelmaan? Mitä hän ajatteli joutuessaan askartelemaan käyntikorttikoteloita yhdessä edustusrouvien kanssa?

Katso Ripsa Koskinen-Papusen juttu

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme