Mainos
Mainos

10.11. Palanderin paluu - viimeinen nousu

Suomen menestynein alppihiihtäjä Kalle Palander palasi täksi talveksi alppihiihdon maailmancupiin lähes kolmen vuoden tauon jälkeen. Loukkaantumisten jälkeen helpointa olisi ollut lopettaa, mutta se värssy ei jotenkin olisi sopinut Palanderin urheilu-uran päätössanoiksi.

Torniolaislähtöinen 33-vuotias maailmankansalainen on taistellut elämässään voittajaksi paljon suurempien ongelmien keskeltä.

- Jotenkin olen aina saanut asiani niin päin helvettiä, että urheiluasiat ovat loppujen lopuksi olleet aika pikkujuttuja, puntaroi Palander miettiessään elämänsä karikoita kilparinteissä ja niiden ulkopuolella.

Ensi sunnuntaina on isänpäivä. Kun Kalle laskee Levillä pujottelun maailmancupia, hänen valmentajaisänsä Jouni Palander ei ole paikalla. Jouni menehtyi syöpään viime vuonna.

- Mun isälle ei riittänyt mikään! Se hirveä kunnianhimo tarttui tietysti väkisin urheilijaan. Sellainen jäätävän kova taustahenkilö jokaisella urheilijalla pitäisi olla, miettii vuoden -99 pujottelun maailmanmestari suhdettaan isäänsä.

Vaikeiden polvivammojen kanssa kamppaileva Palander on muutamaan otteeseen ehtinyt miettiä uransa lopettamista, mutta valtava halu nauttia menestyksestä vielä kerran on ajanut miestä eteenpäin. Läheisten ihmisten tuki on ollut paluuprojektissa elintärkeää.

- En tiedä johtuuko se siitä, ettei vaimoni Riina-Maija jaksa katsoa mua kotona vai luottaako hän oikeasti minuun? Mutta hän on mua painanut eteenpäin. Että mäkeen vaan ja hullua treeniä. Hän ei ole tyytynyt vaatimaan, että olisin lopettanut ja viettäisin enemmän aikaa kotona. Sanoo vaan: Anna palaa ja ja näytä niille, Palander pohtii uransa viimeisen rutistuksen alkaessa.

Katso Toni Immosen juttu

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme