Mainos
Mainos

10.11. Parvekkeelta roikotetun Muffen kohtalo kosketti kymmeniätuhansia

Omistaja roikottaa amerikanbulldoggiaan tuntikausia kuristuskaulapannassa parvekkeella.Vakavia vammoja saanut koira takavarikoidaan ja turkulaismies tuomitaan käräjäoikeudessa 45 päivän ehdolliseen vankeuteen.

Mutta oikeuden mielestä koiran voi palauttaa omistajalleen, koska kyse on vain kertaluonteisesta kurittamisesta. Syntyy kansanliike, joka uhkaa ottaa oikeuden omiin käsiinsä, jos koira palautetaan kiduttajalleen.

Turkulaisen Muffen tapauksen oikeuskäsittely on yhä kesken, sillä syyttäjä valitti käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen. Otimme selvää, miten Muffe voi puoli vuotta parvekkeelta roikottamisen jälkeen.

Selvitimme myös, miksi yleinen oikeustaju ja oikeuden tuomiot eläinsuojelurikoksista poikkeavat toisistaan niin paljon. Eläinsuojelurikoksen törkeä tekomuoto lisätään rikoslakiin ensi vuonna. Onko uudelle nimikkeelle käyttöä?

Katso Päivi Taljan juttu

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme