Mainos
Mainos

10.11. "Sävellän vielä vähän varastoon"

Jazz on seurannut Erik Lindströmiä läpi koko elämän.

- Se on se improvisointi, joka kutkuttaa. Se on sellainen hurmoshetki, kun itse onnistuu jossain kappaleessa ja kuulee kuinka kaverit onnistuvat. Siinä on jotain mitä tavallinen ihminen ei ymmärrä, kuvailee Lindström.

Suomalaisen kevyen musiikin suuri vaikuttaja Erik Lindström on vielä 88-vuotiaanakin hyvässä vedossa. Lindström keikkailee muutamia kertoja vuodessa Dream Team-yhtyeen kanssa. Se perustettiin 2000-luvun taitteessa vanhojen soittokavereiden kanssa. Lisäksi jazzlegenda kertoo että uusia teoksia syntyy edelleen.

- Minä sävellän vähän niinkuin varastoon, naurahtelee Lindström, jolla on nimissään viisisataa levytettyä sävellystä. Niistä tunnetuimpia ovat muun muassa Armi, Pikku midinetti, Kylmä rakkaus, Muistatko Monrepoon, Ranskalaiset korot ja monet jazzkappaleet.

Lisämausteita Amerikasta

Erik Lindströmillä on ollut aina oma tyylinsä tehdä musiikkia. Vaikka kyseessä on iskelmäkappale, se ei kuulosta tavallista iskelmältä. Mukana on jazz- tai blues-vaikutteita, kuten Ranskalaisissa koroissa. Lisämausteita Lindström on hakenut paljolti Amerikasta.

- Nämä Cole Porterit ja Irving Berlingit, se sointumaailma on ihan toinen kuin täällä kotimaassa. Sisu ei antanut periksi kirjoittaa yksinkertaisempaa ja halvempaa musiikkia, vaan ajattelin, että jonkinlainen taso täytyy pysyä, kertoo Lindström.

Lindströmin ura muusikkona on pelkkää historian siipien havinaa. Hän on on tavannut tai soittanut kymmenien maailmankuulujen jazzmuusikkojen kanssa. Heitä ovat Louis Armstrong, CountBasie, Lee Konitz, ja Ella Fitzgerald.

- Kun tälläiset kaverit tuli vierailulle Suomeen, ei niillä ollut mitään nuotteja mukana. Ne sano vaan, että nyt soitetaan tämä kappale, siis joku evergreeni, muistelee Lindström.

Katso Pekka Niemiahon juttu

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme