Mainos
Mainos

10.12. Valtio - suurin irtisanoja

Poliitikot, presidenttiä myöten, ovat arvostelleet yrityksiä, jotka sanovat irti työntekijöitään. Siksi luulisi, että valtion omat kädet ovat puhtaat.

Todellisuudessa juuri valtio on vähentänyt henkilöstöään kovin ottein. Kymmeniä tuhansia työpaikkoja on poistunut. Tilanne on pahin pienissä kunnissa. Postin, verottajan, Kelan, Tielaitoksen ja armeijan työpaikat ovat hävinneet.

Samaan aikaan valtio mainostaa aluepolitiikkaansa, jonka mukaan suurella kohulla siirretään joitakin kymmeniä työpaikkoja Helsingistä maakuntiin.

.

Kiireen orjat

Herätyskello

Aika tuntuu kuluvan yhä nopeammin. Aikaa säästämään tarkoitetut tekniset vempaimet eivät anna meille yhtään lisää. Itse asiassa tietokoneet ja kännykät ryöstävät meiltä viimeisetkin vapaat hetket.

-Ihmisen ei pidä rynnätä joka paikkaan, vaan tehdä mitä haluaa, neuvoo norjalainen tutkija Thomas Hylland Eriksen. Hän vastustaa raivokkaasti sitä, että olemme tehneet itsestämme kiireen orjia.

.

Laulua Volgan vedessä

Karita Mattila

Karita Mattila tarvitsee saappaat ja sukelluspuvun laulaessaan Katja Kabanovan roolin Kansallisoopperassa. Vesi roiskuu näyttämöllä.

Upea diiva haluaa haluaa ylittää itsensä joka esityksessä. Yleisö ja kansainvälinen lehdistö odottavat malttamattomina. Mutta kuinka Leos Janacekin säveltämä ja Kari Heiskasen ohjaama ooppera valmistui?

.

Taitava, mutta mukava

Iiro Rantala

Iiro Rantala on varsinainen musiikin monitoimivelho. Taitava pianisti myös säveltää, mutta parhaiten hänet tunnetaan Trio Töykeistä.

Hyvällä huumorintajulla varustettu muusikko kertoo, että koko hänen uransa on ollut sattuman kauppaa. Kaikki alkoi siitä, kun äiti vei vastaanhangoittelevan poikansa Cantores Minores -kuoron harjoituksiin.

.


.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme