Mainos
Mainos

10.2. Elokuvabisnes janoaa fantasiaa

Elokuvateollisuus etsii koko ajan kuumeisesti uusia fantasiafilmien aiheita. Lapsille ja nuorille suunnattu fantasiakirjallisuus on Suomessakin huippusuosittua ja se halutaan muuttaa rahaksi myös valkokankaalla.

Nyt teattereihin syöksyy Percy Jackson. Hän on newyorkilainen teinipoika, joka elää tavallista elämää nykyajassa - kunnes saa tietää olevansa meren jumalan Poseidonin poika. Tämä tapahtuu hyvin pian elokuvan alussa - ja siitä alkaakin digitaalinen tehostetykitys. Ilman tultasyökseviä viisipäisiä käärmeitä ja lukuisia muita hirviöitä fantasiaa ei ilmeisesti voi tehdä. Nyt ne on otettu antiikin mytologiasta.

Raivoisa ja meluisa elokuva ilmentää hyvin amerikkalaisen kulttuurin käsitystä lastenelokuvasta. Tekijöidensä mielestä filmi sopii vaikka sylilapsille, Suomessa sille on asetettu 13 vuoden ikäraja.

Percy Jacksonia pidetään jonkinlaisena urbaanina Harry Potterina. Kaksi Potteria ohjanneen Chris Columbuksen mukaan että tällaisia aiheita löytyy, koska markkinat niitä kaipaavat. Pääosissa on 18-vuotias teinihurmuri Logan Lerman.

Brosnan kentaurina

Aikuispääosaa esittää ex-Bond Pierce Brosnan, jolle rooli oli hauska seikkailu. 56-vuotias filmitähti on kahden pojan isä. 9- ja 13-vuotiaat pojat ovat vaikuttaneet isän valintaan.

-He ovat aivan innoissaan roolistani. He tykkävät Percy-kirjoista ja heidän mielestään olen nyt urani huipulla, Brosnan kertoo 45 minuuttia -ohjelman haastattelussa.

-Enpä olekaan ennen esittänyt hevosta, nauraa tähtinäyttelijä, joka on filmissä antiikin Kreikan tarustosta tunnettu kentauri.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme