Mainos
Mainos

10.2. Esitystalous kevään teatteritapaus

Liikemiehillä, poliitikoilla ja yritysvalmentajilla on jatkuva esitys käynnissä, ja aatteet ovat hämärtyneet. Kun kaikki koko ajan esittävät, voiko ketään ja mitään enää uskoa?

Entä missä vaiheessa ihmisen identiteetti katoaa kaiken esittämisen alle? Näitä asioita kysyy Juha Jokela kirjoittamassaan ja ohjaamassaan näytelmässä Esitystalous, joka saa ensi-iltansa Espoon Kaupunginteatterissa 10.2. Koko kevätkausi myytiin loppuun jo hyvissä ajoin ennen näytelmän ensi-iltaa.

Menestysnäytelmien Mobile Horrorin ja Fundamentalistin kirjoittaja sanoo Esitystalouden olevan häpeilemättömän yhteiskunnallinen näytelmä, jossa ei kuitenkaan väkisin runnota läpi pamflettimaista sanomaa.

Jokela sanoo, että mitä voimakkaammin yrittää esittää oman kapean julistuksensa, sitä nopeammin syntyy katsojassa vastareaktio.

Jokela on huomannut, että hänellä itsellään on taipumus ottaa tietyt asiat totuutena. Siksi hän pitääkin tärkeänä sitä, että osaisi olla kriittinen myös kaikkea sitä kohtaan, mitä pitää oikeana.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme