Mainos
Mainos

10.2. Lapset laman maksumiehinä

Miten käy lasten, kun valtiontalous romahtaa? Pahimmillaan he joutuvat lastenkotiin, kuten Liettuassa. Maassa on peräti 30 000 lasta, jotka ulkomaille työnhakuun lähteneet vanhemmat ovat jättäneet sukulaisten, kasvattiperheiden tai lastenkotien huomaan.

Lastenkoteihin on päätynyt myös lapsia, joiden vanhemmat eivät pysty huolehtimaan heistä työttömyyden tai kodittomuuden takia.

Hyvin ei mene muuallakaan. EU-maissa lähes joka viides lapsi elää köyhyydessä tai lähellä oman maansa köyhyysrajaa. Heitä on yli 19 miljoonaa - eli moninkertaisesti Suomen väkimäärä.

Kymmenen vuotta sitten EU-johtajat sitoutuivat poistamaan köyhyyden EU:sta vuoteen 2010 mennessä. Tilanne ei kuitenkaan ole parantunut. Nykyinen taloustilanne päinvastoin synkentää tilastoja. Tänä vuonna EU:ssa vietetäänkin köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen poistamisen teemavuotta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme