Mainos
Mainos

10.4. Kanarian kodittomat kulkukoirat

Manner-Espanjassa ja Kanarian saarilla hylättyjen koirien määrä on kasvanut entisestään maan taloudellisen tilanteen heikentymisen takia. Heitteille jätettyjen koirien tarkkaa määrää ei tiedä kukaan, mutta pelkästään Kanarian saarten suurimmalla saarella Gran Canarialla hylätään noin kymmenentuhatta koiraa vuodessa.

Las Palmasin lähellä sijaitsevalla kunnallisella Albergue de Bañaderoksen koiratarhalla on huomattu, että monilla ei ole enää varaa ostaa ruokaa lemmikeilleen.

Ihmiset ovat alkaneet hylätä myös isoja, kalliita rotukoiria. Koiratarhalle on päätynyt viimeisen vuoden mm. hienoja saksanpaimenkoiria ja tanskandoggeja, mutta erityisen paljon dalmatiankoiria.

Espanjassa koirien hylkäämisellä ja kaltoin kohtelulla on pitkät perinteet. Siellä moni suhtautuu koiraan kuin leluun, jonka voi ottaa ja jättää hetken mielijohteesta. Joululahjakoira päätyy kadulle helposti jo helmikuussa. Vaikka monet koiratarhat ja pelastusyhdistykset yrittävät löytää kodittomille koirille uuden kodin, valtavat määrät nuoria ja terveitä eläimiä joudutaan lopettamaan, koska adoptoijia ei ole tarpeeksi.

Vaikka moni on saanut hylätystä koirasta hienon, uuden perheenjäsenen, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira ei suosittele löytökoirien tuomista Suomeen niihin liittyvän tautiriskin takia.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme