Mainos
Mainos

10.4. Lääkärit kiistelevät rokotteista

Lääkärikunnan sisältä löytyy yllättäen muutama rokotekriittinen lääkäri. 45 minuuttia -ohjelmaan yhteyttä ottaneet lääkärit Taija Somppi, Liisa Sulkakoski ja Nina Bjelogrlic-Laakso ovat myös luontaisen lääkinnän puolestapuhujia. He kyseenalaistavat pikkulapsille annettavien rokotteiden tarpeellisuuden. Heidän mukaansa pieniä lapsia rokotetaan liian varhain monella eri taudin aiheuttajalla.

Suomessa lapsille annettavat rokotteet ovat tutkimuksien mukaan turvallisia ja niiden teho on todettu erinomaiseksi. Tutkijat, asiantuntijat ja monet lääkärikollegat tuomitsevat kolmikon puheet vastuuttomiksi.

- Ei voida asettaa tällä tavoin vastakkain luontaislääketiedettä ja rokotuksia. Rokotusten ansioluettelo on niin vakuuttava, että sitä ei voida kumota tällaisilla äkkiä esiintuoduilla mielipiteillä, toteaa Tampereen yliopiston alaisen rokotetutkimuksen professori Timo Vesikari.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme