Mainos
Mainos

11.1. Uusi johtaja vertaa oopperaa painiin ja Angry Birdsiin

Suomen Kansallisooppera saa jämäkän taiteellisen johtajan Lilli Paasikivestä. Hän on valmis puolustamaan tätä elitistisenä pidettyä korkeakulttuuria kaikkia änkyräjuntteja ja Angry Birdsejä vastaan.

He, joita korkealta ja kovaa laulettu ooppera ei kiinnosta, voisivat Paasikiven mukaan antaa itselleen mahdollisuuden.

- Eihän painiurheiluakaan kukaan ymmärrä, ennen kuin antaa itselleen mahdollisuuden perehtyä sen pelisääntöihin, sanoo Paasikivi.

- Hikiset miehet nujakoimassa matolla eivät ensi näkemältä ole kovin mielenkiintoisia, aivan kuin renessanssiruhtinaiksi maskeeratut oopperasolistitkaan ehkä eivät.

- Tyhmäähän se sellainen taiteen tai urheilun laji olisi, jossa ei katsojana voi kehittyä ja nauttia aina vain enemmän, Paasikivi perustelee.

Paasikivi panee luun kurkkuun sille, joka väittää ettei oopperaan ole varaa.

- Edullisimmillaan se maksaa vain 14 euroa, ei siis enempää kuin elokuvalippu tai jääkiekkomatsi.

Angry Birdsin ja muunkin modernin peli- ja musiikkimaailman on Paasikiven mielestä kiittäminen Suomen monipuolista taideopetusta ja taidetarjontaa.

- Koulussa hankittu ja konserteissa kehitetty musiikkiosaaminen muuttaa sitten muotoaan ja löytää tiensä Angry Birdsin musiikkiraidalle. Tai mihin tahansa luovuutta vaativaan elinkeinoelämän tarpeeseen.

Katso Merja Sundströmin juttu (45 minuuttia 11.1.2012)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme