Mainos
Mainos

11.11. Tommy Tabermannin rankka syksy

Kirjailija-kansanedustaja Tommy Tabermann on Suomen suosituin nykyrunoilija, jonka runoteoksia on myyty yli puoli miljoonaa.

Ensi vuonna Tabermann juhlii 40 vuotta kestänyttä uraansa, mutta jo tänä syksynä hän on ollut esillä enemmän kuin koskaan. Tällä kertaa syynä eivät valitettavasti ole runoilijan kaksi uutuusteosta, vaan aggressiivinen aivokasvain.

Rauhallisen toiveikas Tabermann nauttii syksystä, odottaa sädehoitojen vaikutusta ja haluaa puhua välillä muustakin kuin sairaudestaan.

-Syksy, kuoleman ja elämän kamppailu on parasta runoilijalle, mutta heinäkuu on maailman tyhmin kuukausi, sillä silloin pitää syksyn kirjan olla valmis, Tabermann kertoo.

-Ensi vuonna syksyn kirja tulee ajoissa valmiiksi. Minä tiedän sen, koska nyt kun lauantaina virallisesti aloitan sen, minulla on kuusi kuukautta aikaa tehdä se. Tiedän, että se on silloin valmis.

Intohimosta ja halusta

Tabermannilla on rutiinia, sillä hän on kirjoittanut yli 80 teosta, joka vuosi pari-kolme muiden töiden ohessa. Tabermann tekee paljon intohimosta ja halusta, ja siksi häntä harmittaa, kun kriitikot saattavat kuitata hänen kirjansa toteamalla, että Tabermann on taas "suoltanut tekstiä".

Tommy Tabermann kirjahyllynsä äärellä

-Meillä on yleinen tapa, että tekemistä ei sallita, vaikka minäkin teen hirvittävän huolella. Voin valvoa öitä yhden sanan takia, koska se yksi sana voi ratkaista kaiken.

-Mutta haluan tehdä runoni helponnäköisiksi niin kuin kiinalaiset aikoinaan. Ne runot eivät tule suoltamalla, mutta jokainenhan voi kokeilla. Ei se niin helppoa ole, jos haluaa pitää tasoa, Tabermann sanoo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme