Mainos
Mainos

11.2. Uusi teoria Palmen murhasta

Ruotsin pääministerin Olof Palmen murha on rikoksena vanhentumassa. Kahden vuoden kuluttua siitä ei voitaisi enää rangaista, vaikka murhaaja paljastuisikin.

Dramaattisesta tapahtumasta Tukholman keskustassa 28.02.1986 on kirjoitettu metrikaupalla tekstiä.

Kiinnostavimpia alan teoksia on rikollisuuden tutkija, kirjailija Leif GW Perssonin ennen joulua suomeksi ilmestynyt dekkari Putoaa vapaasti kuin unessa.

45 minuutin haastattelussa Persson pohtii Palmen murhatutkimuksen hankalaa asetelmaa: pääministeri ammuttiin ulkona, perjantai-iltana, jolloin oli paljon ihmisiä liikkeellä. Uhrin ja ampujan välillä ei löytynyt selkeitä yhteyksiä kuten yleensä.

Palmlen ampuja onnistui pakenemaan rikospaikalta jälkiä jättämättä. Lisäksi poliisi tyri rikostutkimuksen pahanpäiväisesti.

Perssonilla on varma kuva motiivista ja tekijöistä. Kertaalleen tuomitun ja sittemmin vapautetun Christer Pettersonin syyllisyyteen hän ei usko vähääkään.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme