Mainos
Mainos

11.5. Syyrian aktivistit hakevat yleisönsä netistä

Syyriassa kansa on osoittanut mieltä maaliskuun puolivälistä saakka, mutta mielenosoituksista on tullut uutistoimistojen kautta poikkeuksellisen vähän kuvaa. Nettiin kuvaa tulvii kuitenkin joka päivä lisää, kiitos syyrialaisten nettiaktivistien. Maahan on syntynyt kansalaisten muodostama tiedotusverkosto, joka päivittää nettiin kaiken aikaa kuvavirtaa Syyrian tapahtumista.

Yksi verkostoon kuuluvista on nimellä Malath Aumran toimiva mies. Hänen puhelimessaan on kaksi SIM-korttia ja hän vaihtaa tietokoneidensa kanssa paikkaa kaiken aikaa, paljastumista peläten. Aumran ikään kuin hallinnoi kuvavirtaa, joka tulee kaupungeissa liikkuvilta luottotutuilta.

- Me olemme tunteneet toisemme pitkän aikaa ja jaamme tämän vastuun. Jokaisella on oma roolinsa, Aumran sanoo.

Nettivideoissa on uutisvideoihin nähden se ero, että nettivideoita ei ole sensuroitu. Niissä ihmiset kuolevat.

- Tunnelmani ovat ristiriitaiset, sillä moni on kuollut, haavoittunut tai pidätetty. En tiedä, mitä pitäisi tuntea. Mutta yritän sanoa itselleni, että tätä hetkeä olemme odottaneet koko elämämme, Aumran sanoo.

- Ihmiset osoittavat mieltään pelkoa ja epäoikeudenmukaisuutta vastaan. Ihmisten täytyy saada elää rauhassa ilman pelkoa siitä, että salainen poliisi murskaa heidät.

Syyrian ihmisoikeuksien puolesta järjestetään tapahtuma Helsingin keskustassa Kolmen sepän patsaalla ensi perjantaina 13.5. kello 15. Ei-poliittisen tapahtuman tarkoituksena on yrittää järjestää syyrialaisille apua.

Katso Elisa Tikkasen juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme