Mainos
Mainos

11.5. Tärkeintä on, että Kimi ajaa hyvin

McLarenin tallipäällikön Ron Dennisin mielestä Kimi Räikkönen on harvinaisen lahjakas kuljettaja, mutta myös herkkä ja haavoittuvainen ihminen.

-Kuka meistä ei joskus tee virheitä, Dennis kysyy. Talli ei halua valvoa kuljettajiensa vapaa-aikaa. Ajajia ei myöskään kouluteta mediataidoissa.

Tärkeintä on se, että kuljettaja osaa ajaa. Tämän Kimi Räikkönen todisti viimeksi Barcelonan GP:ssä.

Ron Dennis kertoo ajatuksiaan huippukuljettajista ja julkisuudesta 45 minuutin erikoishaastattelussa.

Syyttäjät tukehtuvat jutturuuhkaan

Suomessa on vain 330 syyttäjää. Maan kaikki rikosjutut kulkevat heidän kauttaan oikeuteen.

Syyttäjien tehtäviä on viime vuosina lisätty rutkasti. Yksittäisen syyttäjän kuuluu osallistua koko rikosprosessiin poliisitutkinnasta alkaen, ja jos syyttämiskynnys ylittyy, ajaa juttua eri oikeusasteissa aina mahdolliseen korkeimman oikeuden käsittelyyn saakka.

Kun työt ovat lisääntyneet mutta syyttäjien määrä ei, juttujen käsittely viivästyy. Tästä seuraa, että jutut uhkavat vanhentua, rikoksista epäillyt kulkevat vapaalla jalalla ja uhrit ja heidän omaisensa joutuvat odottamaan oikeutta piinallisen pitkään.

Salarakkaat rahastavat

Suomen kuuluisimmat salarakkaat yrittävät ottaa kaiken hyödyn irti julkisuusmylläkästään.

Marika Fingerroosia ja Martina Aitolehteä on nyt alettu myydä ravintolakeikoille, jotta tavalliset kansalaiset voivat nähdä lööppikuningattaret elävinä.

Kohukerhon myyntivaltti onkin juuri itse kohu, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Kiista lääkärihelikoptereista

Lääkärihelikopterit pelastavat ihmishenkiä ja auttavat pikaista hoitoa tarvitsevia potilaita. Valtio aikookin lisätä tukeaan toimintaan.

Mutta kuka saa lentää rahakkaita lentoja? Helikopteriyrittäjät kilpailevat kovin keinoin lentosopimuksista.

Entä kuka osaa hahmottaa kokonaisuuden? Kannattaako alueellisten lentopelastusyhdistysten omistaa kopterit itse, vai ostaa koko palvelupaketti kopteriyrittäjiltä?

Valtio aikoo selkeyttää suhdettaan lentopelastustoimintaan. Se on tarkoitus niveltää osaksi virallista terveydenhuoltojärjestelmää.

Lucasin suururakka valmistuu

Elokuvailmiö Tähtien sota on kestänyt kolme vuosikymmentä. Toukokuun 19. päivänä saa ensi-iltansa sarjan viimeinen, Episodi III: Sithin kosto. Elokuvaa on luonnehdittu edeltäjiään synkemmäksi.

George Lucasin ohjaamaan Episodi III:een kohdistuu jättiodotukset. Veimme kaksi hyvin erilaista Tähtien sota -fania katsomaan elokuvaa.

Heinolalaisuus kasvatti kapinahenkeä

Heinolalainen Toni Wirtanen aloitti rocktähden uransa koulupoikana, mutta hyvin on pää kestänyt suosion sekä teinivuosina että nyt. Pienestä kaupungista piti tulla lujaa, kuin koko maailma olisi vastassa.

Apulanta-yhtyeen keulahahmo Toni Wirtanen ei ole ihan tyypillinen rokkari. Hän kuljeskelee hautausmaalla miettimässä elämän syvyksiä ja kirjoittamassa lauluja. Hän murehtii sitä, että ihmiset eivät usko Jumalaan ja että vapaus voi olla meille ihmisille tuhoisaa.

45 minuuttia jää kesätauolle palaten ruutuun elokuun lopussa.

Kesän aikana 45 minuuttia Special esittää ulkomaisia laatudokumentteja.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme