Mainos
Mainos

11.9 Tatuointi epäiltyjen rekisterissä

Entinen formulakuljettaja Mika Salo on tatuoinut 90-luvulla vasemman käden hauikseensa tekstin "Big Red Machine 81 Support Finland". Yleisesti tiedetään, että kyseessä on moottoripyöräkerho Hells Angelsin eli Helvetin Enkeleiden kansainvälinen tunnus.

Julkisessa oikeudenkäynnissä todistanut keskusrikospoliisin jengiasiantuntija on yhdistänyt Salon osaksi järjestäytynyttä rikollisuutta. Jengiasiantuntijan mukaan Salo on vähintään järjestäytyneen rikollisuuden kannattaja tatuointinsa myötä.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero pitää poliisin Salo-lausuntoa "käsittämättömänä". Salo on tehnyt rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta ja vaatii julkista anteeksipyyntöä.

Salon tatuointi tai se, että hänellä on lapsuudenkavereita Helvetin Enkeleissä, tuskin tekee hänestä vielä minkään rikollisuuden kannattajaa tai myötävaikuttajaa.

Myöhemmin sama poliisin jengiasiantuntija muutti arviotaan Salosta toisessa julkisessa oikeudenkäynnissä. Tämä tapahtui vain hieman sen jälkeen, kun 45 minuuttia -ohjelma oli keväällä paljastanut Venäjän presidentin Vladimir Putinin nimen poliisin epäiltyjen rekisterissä.

Myös Salo on ollut kirjattuna samaan epäiltyjen rekisteriin. Mitkä ovat perusteet? Asia on syytä selvittää perin pohjin.

Salo vastaa poliisin syytöksiin 45 minuuttia -ohjelman haastattelussa tänään.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme