Mainos
Mainos

11.9 Tupakkalääke myrskyn silmässä

Painajaisia, paniikkia, pelkotiloja, ahdistusoireita, masennusta, hallusinaatioita, haluttomuutta, aggressioita, psykoosia ja itsemurha-ajatuksia. Tupakasta vieroittavan Champixin neuropsykiatriset haittavaikutukset ovat vakavia.

Pfizerin hittituote, tupakkalääke Champix on joutunut myrskyn silmään lääkkeen aiheuttamien neuropsykiatristen keskushermostohaittojen vuoksi Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Vakavista mielenterveyshaitoista saatiin signaaleja myös Euroopassa jo pian myyntiluvan myöntämisen jälkeen vuosina 2007 ja 2008.

Kuitenkin vasta nyt - kuusi vuotta myyntiluvan myöntämisestä - haittatietoa on kertynyt niin runsaasti, että Euroopan lääketurvallisuusviranomaiset ovat asettaneet lääkkeen lisäseurantaan. Champixista tehdään parhaillaan turvallisuusselvitystä vakavien neuropsykiatristen haittavaikutusten vuoksi.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme