Mainos
Mainos

12.10. Vapaaehtoiset kadonneiden jäljillä

Suomessa eksyy tai katoaa vuosittan lukuisia ihmisiä, joiden löytämisessä Vapaaehtoinen pelastuspalvelu on korvaamattoman arvokas - usein ihmishenkiä pelastava - apu.

Poliisi ja omaiset tarvitsevat vapaaehtoisten silmiä ja korvia avukseen, kun kadonneen löytämisellä on kiire ja haravoitavana iso alue. Poliisi pyytää vapaaehtoisia noin 250 kadonneen henkilön etsintöihin joka vuosi.

Vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa on mukana kaksikymmentätuhatta suomalaista, jotka yksinkertaisesti haluavat auttaa toisia ihmisiä. Etsijät ovat saaneet koulutukset tehtävään. Vapaaehtoiset ovat valmiita rämpimään tiheissä pusikoissa yölläkin ja tarkistamaan kaikki mahdolliset paikat, joihin ihminen on voinut mennä etsimään suojaa.

Vaikka etsijät taistelevat aikaa ja olosuhteita vastaan, kadonneella on heidän mielestään toivoa niin kauan kun häntä etsitään. Suurin osa etsityistä löytyy hengissä, mutta menehtyneidenkin löytäminen on tärkeää. Kaikki kadonneet eivät löydy koskaan - osa ei edes halua tulla löydetyksi.

45 minuuttia oli mukana dementiaa sairastavan naisen etsinnöissä lähellä Hämeenlinnaa.

Katso Ripsa Koskinen-Papusen juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme