Mainos
Mainos

12.11. Potilas kuoli, lääkäri sai huomautuksen

Suomessa työskentelee parhaillaan 58 lääkäriä, joiden ammatinharjoittamisoikeutta Terveydenhuollon oikeusturvakeskus on rajoittanut. Luku on pieni siihen nähden, että potilaat tekevät huonosta hoidosta yli 1000 valitusta vuosittain.

Hoitovirheistä kärsineiden potilaiden mielestä lääkäreille koituvat seuraamukset ovat lieviä. Lapsen kuolemasta tulee huomautus, jalan hermoratojen tuhoamisesta olankohautus. Lääkärit puolestaan puhuvat ajojahdista. Tekevälle sattuu virheitä. Se on tilastollinen tosiasia.

Yskänlääkkeeseen tuli himo

- Kirjoittelin opiaatteja ja efedriinejä sisältäviä yskänlääkkeitä omalla ja sukulaisten nimillä jaksaakseni töissä paremmin. Niistä kehittyi riippuvuus, kertoo eräs lääkäri.

Toiminta jatkui vuosia. Terveydenhuollon oikeusturvakeskus puuttui asiaan vasta, kun lääkäri joutui riippuvuuden vuoksi sairaalaan. Nyt hän on päässyt aineista eroon.

Nainen haluaa hauikset

Nainen haluaa hauikset

Nykynaisen ihannevartalo ei enää ole langanlaiha, eivätkä missit ole muodissa. Nyt nainen haluaa lihaksia ja voimaa nostaa rautaa. Uudenlainen ihannevartalo on voimakas ja jäntevä.

Mutta paljonko liikuntaa on sopivasti ja mikä on liikaa? Tapaamme kuntosaliohjaajan, joka urheilee 40-50 tuntia viikossa.

.


Lähetyksen muita aiheita:

Kuusivuotiaat kasvohoidossa, kaksivuotiaat kuntosalilla. Balettikoulu kauneuden jäljillä. Lähikuvassa Einojuhani Rautavaara.

.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme