Mainos
Mainos

12.12. Nokian vesikriisin syvät jäljet

Nokialaiset ovat vihaisia. Kaikkien sairaalaan joutuneiden lasten vanhemmat eivät ole alkuviikkoon mennessä saaneet tietoa laboratoriotuloksista.

Epätietoisuus kalvaa mieltä. Vanhemmat eivät tiedä, mitä bakteereja tai viruksia lapset saivat juotuaan saastunutta vettä. Jotkut perheet aikovat lähettää kaupungille satojen tai jopa tuhansien eurojen laskuja.

Päiväkodit ja koulut toimivat yhä vajaalla miehityksellä. Esimerkiksi maanantaina Menkalan päiväkodin lapsista kymmeniä oli sairaana ja henkilökuntaa puuttui.

Myös yritysten toimintaa vesikriisi haittaa pahasti. Imagohaittoja tuskin pystytään edes laskemaan. Nokian Panimon toiminta on pysähdyksissä ainakin kolme viikkoa. Turistit karttavat Edenin kylpylää. Jopa elintarvikkeiden myynti on hiipunut päivittäistavarakaupoissa. Pullovesi sen sijaan tekee kauppansa.

Lisäksi koko Euroopan mittakaavassa ainutlaatuinen ja erittäin hankala putkistojen puhdistusurakka kangertelee. Vanha putkisto ei kestä kloorausta eikä ilmanpainekuivausta. Asiantuntijat epäilevät puhdistuksen onnistumista.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme