Mainos
Mainos

12.12. Särmän arviot

Rakkauden rasvaprosentti

Romanttisissa komedioissa vastakohdat alkavat vetää toisiaan puoleensa, ystävyys syvenee vaivihkaa rakkaudeksi tai koettelemukset saavat vanhan lemmen uudelleen liekkeihin. Vaihtoehtoja on monia, mutta lopputulos on turvallisesti aina sama.

Rakkauden rasvaprosentissa Stigu ja Ella tapaavat seksin merkeissä aina keskiviikkoisin. Sopimukseen kuuluu, ettei tapaamisissa tunteilla tai avauduta omasta elämästä.

Romanttisissa komedioissa ihmiset ja heidän arvonsa määritellään usein työn kautta. Mikko Kuparisen elokuvassakin ollaan paljon työpaikoilla ja työtovereiden seurassa. Kaavaan kuuluu myös, että pääparilla on suuria unelmia, totuuksia laukovia ystäviä ja tarinan lopulla hetkelliseen eroon johtava vastoinkäyminen.

Elokuvassa ei oikeastaan ole mitään uutta tai ihmeellistä. Se noudattaa hyvin uskollisesti lajityypin jähmeää kaavaa, mutta sen henkilöhahmot ja tunnelma ovat sympaattisia.

Minna Karila

Tähdet: * * *

Pelit: Planetside 2

Monen pelaajan sotaräiskinnöissä on perinteisesti yksi puute. Sota ei näytä sodalta, jos pelaajia ei ole kuin parikymmentä per puoli. Syy ei ole ollut yksinomaan tekijöiden laiskuus, vaan tekniikkakin on asettanut omat rajoitteensa.

Sonyn Planetside 2 on räiskintäpeli, jossa kolme eri armeijaa sotii resurssirikkaan planeetan herruudesta. Poikkeukselliseksi valtaus- ja puolustustaistelun tekee kuitenkin pelaajien määrä. Planetsidessa ei ole pelaajarajoituksia, vaan taisteluihin voi parhaimmillaan ottaa osaa jopa satoja pelaajia.

Vaikuttava Planetside 2 vaatii kuitenkin todella tehokkaan koneen pyöriäkseen sulavasti. Lisäksi sitä vaivaa päämäärättömyys. Mikään pitkän tähtäimen tavoite ei ainakaan vielä pidä yllä peli-intoa. Toisaalta Planetside 2:lla on yksi merkittävä etu: sen voi asentaa ja sitä voi pelata ilmaiseksi.

Tero Lehtiniemi

Tähdet: ***

Ylioppilaskunnan Laulajien joulukonsertti

Ylioppilaskunnan Laulajien joulukonserttisarja on niin vahva perinne, ettei sitä kannata arvioida musiikin vaan tunnelman taiteena. Syntyikö Helsingin Tuomiokirkossa yhtä herkkä joulutunnelma kuin aina ennen?

Tutuissa, hitaissa lauluissa YL:n sointi oli lämmintä kuin glögi ja puhtaus kirkasta kuin lumi. Mutta reippaammassa menossa kirkkoakustiikka laittoi tunnelmalle hanttiin. Rytmit ja niiden myötä harmoniat menivät puuroksi, joka ei takarivissä maistunut lainkaan jouluiselta. Kaiku teki tepposet myös solisti Marjukka Tepposen linjakkuudelle.

Ehkä YL onnistuu paremmin tutummassa Johanneksenkirkossa. Tai sitten ohjelmistoa pitää muokata: enemmän Eric Whitacren uutuusteoksen kaltaista sointiherkuttelua, vähemmän rekiajelua. Ennallaan on syytä säilyttää konsertin viimeiset, kaikkein rakkaimmat joululaulut, jotka levittivät joulutunnelman tasaisesti koko kirkkoon, jokaiseen sieluun.

Kare Eskola

Tähdet: * * *

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme