Mainos
Mainos

12.12. Suomen paras kokki metsästää makua

Maamme parhaan keittiömestarin, Hans Välimäen, missio on löytää laadukkaita kotimaisia raaka-aineita. Kahden Michelin-tähden Chez Dominique -ravintolaansa Välimäki tuottaa raaka-aineet pieniltä luomutiloilta, joiden tuotantotavat ja tuotteet hän käy itse etukäteen tarkistamassa.

Välimäki luottaa ekologisesti ja eettisesti oikein kasvatettuun, läheltä tulevaan tavaraan, "koska se vaan maistuu niin paljon paremmalta". Torikulttuurin arvostaja vihaa automarketteja ja turhia väliportaita ja muistuttaa, että perhe voi hyvin, kun se syö yhdessä.

-Kun mä olin lapsi, niin me syötiin aina yhdessä ja puitiin päivän tapahtumat. Faija tietysti hauskutti omilla muisteluksillaan, ja se yhdessäolo muodostui myös kivaksi perinteeksi, Välimäki kertoo.

-Mä tiedän, että nykypäivänä monet ihmiset tulee eri aikaan kotiin ja jokainen lämmittää jotain mikrossa. Usein laitetaan telkkari päälle tai mennään sinne tietokoneen ääreen yksin syömään. Silloin lapset tai koko perhe jää vaille huomiota. Sitä miettii, että miks sitä sitten ollaan yhdessä? Ehkä se olis sitten helpompi olla erikseen, huippukokki pohtii.

45 minuuttia -ohjelma menee Välimäen fine dining -ravintolaan keittiön kautta ja paljastaa myös, miten pelätty brittikokki Gordon Ramsay arvioi Välimäen taitoja.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme