Mainos
Mainos

12.12. Taistelu dekkarikirjailijan miljoonista

Ruotsin myydyin kirjailija on tällä hetkellä Stieg Larsson. Hänen kolmea dekkariaan on myyty pelkästään Ruotsissa jo miljoona kappaletta. Kirjoja on käännetty seitsemälle kielelle, myös suomeksi.

Larsson ei saanut itse kokea menestyksen huumaa. Hän kuoli yllättäen sydänkohtaukseen muutamaa kuukautta ennen ensimmäisen kirjansa julkaisemista.

Nyt Stieg Larssonin kirjojen tuottamasta miljoonaomaisuudesta on käynnissä raju riita hänen asuinkumppaninsa ja Larssonin omaisten välillä.

Larsson oli yksi maailman arvostetuimpia äärioikeistolaisuuden asiantuntijoita ja rasismin vastaisen Expo-lehden perustaja Ruotsissa.

Stieg Larsson kirjoitti jättimenestykseen yltänyttä dekkaritrilogiaansa öisin pöytälaatikkoon oman toimittajantyönsä vastapainoksi ja vanhuuden turvaksi.

Larssonin romaaneista ovat tähän mennessä ilmestyneet suomeksi Miehet jotka vihaavat naisia ja Tyttö joka leikki tulella.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme