Mainos
Mainos

12.5 Euroehdokkaat taistelevat julkisuudesta

Eurovaalit 2004

Eurovaalit lähestyvät, ja parisataa ehdokasta taistelee näkyvyydestä. Yksille se on ilmaista, toisille se maksaa. Otimme selvää, ketkä ovat ostaneet eniten lehtimainontaa ja ketkä puolestaan saavat kasvonsa kansiin ilmaiseksi.

Esimerkiksi keskustalaisten äänistä kisaavat Anneli Jäättenmäki, joka kahmii ilmaisjulkisuutta, ja Kyösti Virrankoski, joka ostaa mainoksia suurilla seteleillä.

Julkisuus on ehdokkaille tärkeää, koska vaalitilaisuuksissa ei näy ruuhkaa.

Bailuista koukkuun

Kokaiini

Osa nuorisosta hippasi 60-luvulla huumehöyryissä sateenkaaren tuolla puolen. Nyt huumeet ovat tulleet toisen kerran nuorten aikuisten laajaan käyttöön. Joka kolmas suomalaisnuori on kokeillut huumeita, Helsingissä joka toinen. Poliisin mukaan huumeet kuuluvat viihdekulttuuriin yhdessä viinan kanssa myös ravintoloissa.

Ongelmat tulevat käyttäjille yllätyksenä, niin vaarattomina kannabista ja jopa kokaiinia pidetään. Suurin osa pääsee eroon huumeista, kun aikuistuu, mutta myös surullisia tapauksia on paljon. Omista kokemuksistaan kertoo mm. Jussi Ahde.

Yksinhuoltajan tiukka arki

Yksinhuoltajaperhe

Suomessa on 120 000 yksinhuoltajaperhettä, joissa elää noin 200 000 lasta. Yksinhuoltajaperheiden tarve saada toimeentulotukea on kasvussa, kun se muiden perheiden osalta vähenee. Rahahuolien lisäksi monien yksinhuoltajaperheiden arkea leimaavat kiistat lasten huoltajuudesta ja tapaamisista.

Suomessa yksinhuoltajista on naisia 90 prosenttia. Moni heistä on liian väsynyt pitääksen ääntä itsestään. Sen vuoksi yksinhuoltajuudesta tiedetään yllättävän vähän.

Lähetyksen muita aiheita: Violetta - maahanmuuton karut kasvot. Lähikuvassa elokuvaohjaaja Veikko Aaltonen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme