Mainos
Mainos

12.5. Hyvästit tuoreelle leivälle

Perinteisesti leipä on leivottu öisin. Yötyö on kuitenkin vähentynyt rajusti etenkin isoissa leipomoissa.

- Viimeisen noin vuoden ajan yötyöt ovat vähentyneet selkeästi, ja sen taustalla on kiristynyt kilpailutilanne, jossa teollisuuden pitää olla omista kustannuksistaan erityisen tarkkana, sanoo johtaja Vesa Moisio Vaasan Oy:stä.

Leipureita alan kehitys ei miellytä. Palkan lisäksi kyse on muustakin.

- Kyllä tämä leipominen samanlaisena tulee jatkumaan, mutta se siirretään päivätyöhön ja iltapäivään, ruvetaan valmistamaan iltapäivällä sitä seuraavan päivän leipää, selventää yli 48 vuotta leipomoalalla työskennellyt Rauno Mäkinen.

Kauppaan tuotteet kuitenkin lähtevät kuten ennekin. Lähettämön lattia tyhjenee edellisen vuorokauden puolella leivotuista leivistä vasta aamuvarhaisella.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme