Mainos
Mainos

12.5. Venäläisten kuohuttavat maakaupat

45 minuuttia on selvittänyt venäläisten maakauppoja vuodesta 2008. Ohjelman raporttien takia maakauppakysymys nousi julkisuudessa pääaiheeksi Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin Suomen-vierailulla keväällä 2009. Tutkiva journalismi palkittiin Euroopan parlamentin journalismipalkinnon televisio-ohjelmien sarjan Suomen-voittajana syksyllä 2009.

45 minuuttia -ohjelman raportit ovat osoittaneet, että laajoja maakauppoja ei voi selittää pelkkinä keskiluokan kesämökkikauppoina. 45 minuuttia on löytänyt maakaupoista yhteyksiä Venäjän presidentin esikuntaan ja pääministeri Vladimir Putinin lähipiiriin, kansainvälisestä rahanpesusta epäiltyihin yhtiöihin, Venäjän duumaan, suomalaisiin bulvaaneihin, peiteyhtiöihin ja vauraisiin oligarkkeihin.

Tyhjilleen jääneiden kylpylä- ja lomakylähankkeiden lisäksi kansalaisia ovat ihmetyttäneet venäläiset autiotalot ja maa-alueet varuskuntien, lentokenttien ja telemastojen liepeillä. Tietoja on haettu Saarijärveltä Luxemburgiin ja Kuorevedeltä Neitsytsaarille.

Alla linkit 45 minuuttia -ohjelman juttuihin maakaupoista:

Lue myös:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme