Mainos
Mainos

13.10. Sofi Oksasen suuri läpimurto maailmalla

Kirjailija Sofi Oksanen on tekemässä Puhdistus-romaanillaan maailmalla todellista suurta läpimurtoa. Sitä voi verrata vain Mika Waltarin Sinuhe egyptiläisen maailmanmenestykseen aikoinaan. Waltarin aikana kirjailijat eivät vain tehneet laajoja ulkomaankiertueita, kuten Oksanen nyt. Ranskassa Puhdistus on jo niin suosittu, että se on myynyt paremmin kuin esimerkiksi amerikkalainen bestselleristi Bret Easton Ellis, jonka uutuus ilmestyi siellä samaan aikaan.

Jo 36 kielelle käännetty Sofi Oksanen palasi viikonloppuna maailman suurimmilta kirjamessuilta Frankfurtista. Siellä hän tapasi kaikki kansainväliset kustantajansa kunniakseen järjestetyllä vastaanotolla. He ovat myyneet jo 300 000 Oksasen romaania.

Viisitoista haastattelua päivässä

Frankfurtia edelsivät matkat esimerkiksi Ruotsiin ja Etelä-Ranskaan. Ensi kuussa Oksanen vastaanottaa Pohjoismaiden neuvoston palkinnon Islannissa. Lisäksi hän käy Brysselissä ja Pariisissa, koska on ehdolla sekä merkittäviin Prix Femina ja Prix Médicis -palkintoihin että EU:n Prix du Livre Européen -palkintoon. Parhaimmillaan tai pahimmillaan Oksanen antaa matkoillaan 15 haastattelua päivässä. Kaikki merkittävimmät lehdet ovat hänestä kiinnostuneita.

Sofi Oksanen sanoo, että jalat ovat silti pysyneet hyvin maassa. -Töitä on niin hirveästi, että ei tässä ehdi haahuilemaan. Jokainen maa on oma haasteensa.

Katso Terhi Hyvärisen juttu Frankfurtista

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme