Mainos
Mainos

13.12. Tyytymättömät hitas-asukkaat

Monet Helsingin hintasäännöstellyissä hitas-asunnoissa asuvat kokevat jääneensä loukkuun.

Kovan rahan asuntojen markkinahinnat ovat karanneet pilviin. Hitas-asunnon hinta ei nouse samaan tahtiin. Ulospääsyn loukusta tarjoaa vain asunnon pano vuokralle.

Vuokraus taas on vastoin hitas-järjestelmän alkuperäistä ideaa. Hitas-asunnot tarkoitettiin alun perin keskiluokan edullisiksi omistusasunnoiksi, ei vuokratulon lähteiksi.

Asia nousi vilkkaaseen keskusteluun kolme viikkoa sitten, kun 45 minuuttia kertoi Helsingin keskusta-alueen hitas-asuntojen laajasta vuokraamisesta. Poliitikot vaativat virkamiehiltä selvityksiä. Helsingin kaupungin kiinteistövirasto lähetti julkisuuteen tiedotteen, jossa vuokrausongelmaa pidettiin pienenä.

Viraston mukaan ongelmaa ei ole, sillä suurin hitas-asuntojen omistaja ja vuokraaja on keskusta-alueella kaupunki itse. Samaan aikaan kunnallispoliitikot tuomitsevat yksityisten ihmisten keinottelun hitas-asuntovuokrauksella. Monet hitas-asukkaat kokevat, että kaupunki rahastaa hitas-asuntojen vuokrauksella.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme