Mainos
Mainos

13.2. Deppin ja Burtonin yhteinen, outo maailma

Kun ohjaaja Tim Burton aloitti Sweeney Todd - Fleet Streetin paholaisparturi -elokuvan kuvaukset, hän ilmoitti työryhmälleen: -Tässä elokuvassa veren pitää virrata.

Burton toteutti visionsa, ja helmikuun lopussa ensi-iltansa saava Sweeney Todd on jopa Burtonin outojen elokuvien joukossa harvinaisen synkkä.

Tim Burtonin elokuvat ovat usein tummia - ja tunnistettavia. Tässä suuri rooli on vakionäyttelijä Johnny Deppillä, jonka kanssa Burton on tehnyt kuusi filmiä. Vuonna 1990 alkanut yhteistyö on poikinut muun muassa elokuvat Saksikäsi Edward ja Jali ja suklaatehdas.

Deppiä ja Burtonia kannustaa yhteistyöhön samankaltaisen elokuvallisen näkemyksen lisäksi riskinotto, ystävyys ja huumorintaju.

Omasta tyylistään tinkimättömästi kiinni pitävä Depp kiittää Burtonin lahjomattomuutta ohjaajana.

-Hän on paitsi hyvä ystävä myös ohjaaja, jota arvostan monesta syystä. Tim ei ole koskaan tehnyt kompromisseja tai liannut visiotaan, ja sellainen ei ole kovin helppoa Hollywood-systeemin sisällä, Depp kuvailee Burtonia.

Burton puolestaan kehuu Deppin riskinottokykyä ja heittäytymistä rooleihinsa:

-Hän yllättää minut kerta toisensa jälkeen, ja juuri siitä syystä rakastan tehdä elokuvia hänen kanssaan.

Sweeney Todd -roolissaan Depp paljastaa jälleen uuden puolen itsestään: laulutaidon. Elokuvassa Depp esittää parturia, joka tuomitaan syyttömänä vankilaan ja joka palaa Lontooseen vannoen kostoa. Deppin esittämä Sweeney Todd surmaa parturintuolissa asiakkaitaan, joista Helena Bonham-Carterin esittämä Mrs. Lovett tekee piiraita.

Burtonin ja Deppin elokuvien maailma on mustanpuhuva, vaikka todellisuudessa yhteinen huumori kertoo kaikkea muuta.

45 minuuttia tapasi ohjaajan ja näyttelijän Lontoossa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme