Mainos
Mainos

13.2. Leea Klemola vihaa nollatoleranssia

Tampereella ensi-iltaan saapuvan Kohti kylmempää -näytelmän käsikirjoittaja-ohjaaja Leea Klemola nostaa esille ilmaston lämpenemisen ja ihmislajin kylmenemisen.

Samaan aikaan kun hyvinvointi ja lämpötila kasvavat, inhimillinen sietokyky vähenee. Nollatoleranssia vaaditaan joka asiassa lihavuudesta tupakanpolttoon, viinanjuontiin ja väkivaltaan.

Virheellinen ihminen on tuote, joka pitää korjata - tai ainakin poistaa näköpiiristä. Ne jotka eivät ole virheettömiä, eivät ole kelvollisia.

Klemolan näkemykset ovat saaneet vahvistusta kahdella Grönlannin-retkellä. Siellä kylmyys on niin iso asia, että ihmisten on pakko tukeutua toisiinsa siitä selvitäkseen. Virheet hyväksytään luonnollisena osana ihmisenä olemista.

Edes väkivaltarikollista ei suljeta koppiin yhteisön ulkopuolelle, vaan kuntoutetetaan osaksi yhteisöä. Ihmisiä ei ole varaa hukata, koska väkeä on niin vähän. Ja on niin kylmä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme