Mainos
Mainos

13.2. Pankeissa on miesten ja naisten palkkoja

Suomen pankeissa on suuret palkkaerot naisten ja miesten välillä - ainakin tilastoissa. Naisten ja miesten palkkaero on suurinta johtotasolla, jossa vain joka kolmas työskentelevistä on nainen. Miehet sijoittuvat pankkialalla naisia korkeampiin tehtäviin ja saavat kaikilla tehtävätasoilla naisia parempaa palkkaa.

Alan ammattiliitot suhtautuvat asiaan varsin eri tavalla. Ammattiliitto Pro, johon kuuluu noin 12 000 pankkialan työntekijää, pitää palkkaeroja huolestuttavina. Finanssialan keskusliitossa palkkaerot sen sijaan nähdään lähinnä tilastoharhana.

Alan tasa-arvoraportissa todetaan, että palkkaerot ovat 2000-luvulla taas kasvaneet ja nyt palkkaerot ovat suunnilleen samanlaiset kuin 90-luvun lopussa.

Naisilla itsellään voisi olla yksi keino palkkaerojen tasoittamiseksi.

- Naisten pitäisi arvostaa itseään yhtä lailla kuin miehet arvostavat itseään, sopimusalavastaava Ira Saarnio ammattiliitto Pro:sta sanoo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme