Mainos
Mainos

13.3. Yritysvakoilu ammattimaistuu - yksikään yritys ei ole suojassa

Suomalaisyritykset menettävät vakoilun takia miljoonia euroja vuodessa. Suojelupoliisin mukaan yrityksiin kohdistuva laiton tiedustelu on lisääntynyt viime vuosina ja se on entistä aktiivisempaa.

Vakoilua harjoittanut taho hyödyntää saamiaan yrityksen liikesalaisuuksia ja käyttää niitä omassa tuotekehityksessään vakoilemansa yrityksen kustannuksella.

Tietomurron kohteeksi joutuminen on huonoa mainosta liiketoiminnalle ja siksi yritykset salaavat tapaukset jopa viranomaisilta. Vain harvasta tapauksesta käynnistyy poliisin esitutkinta.

Suojelupoliisin mukaan yrityksillä on kyky tunnistaa sen ulkopuolelta ja sisältä tulevia hyökkäyksiä silloin kun vakoilu on yritysten välistä. Kun vastassa on valtiollinen toimija, vakoilijan tekninen osaaminen yltää usein yritysten ulottumattomiin. 45 minuuttia -ohjelmassa nähdään Nokian järjestelmiin 1990-luvulla hakkeroineen amerikkalaismiehen haastattelu.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme