Mainos
Mainos

13.4. Sairaskohtaus lentokoneessa

Lentomatkat pitenevät ja matkustajien keski-ikä nousee. Esimerkiksi Finnairin lennoilla sattuu noin kuusi sataa sairastapausta vuodessa. Kaikki eivät ole vakavia, ja koneissa on ensiaputaitoinen henkilökunta.

Välillä tarvitaan ulkopuolista apua. Jos ollaan pitkillä reittilennoilla tai lomalennoilla, koneesta otetaan yhteys Yhdysvaltoihin, Arizonassa sijaitsevaan neuvontakeskukseen. Sinne kerrotaan potilaan vaivat, ja hetken päästä erikoislääkärit antavat neuvoja.

Hyvä muotoilu myy

Suomalaiset muotoilijat ovat suunnitelleet traktorin, joka on valittu maailman kauneimmaksi. Muotoilun skaala ulottuukin isoista koneista kännyköihin ja taidelasista vesihanoihin.

Tavaroiden meressä tuotteen pitää erottua. Sillä täytyy olla sielu ja tarina, joka kertoo mistä esine on kotoisin.

Teolliset muotoilijat kannustavat yritysjohtajia tajuamaan muotoilun merkityksen tuotteen menekille. Esimerkiksi Japanissa ja Etelä-Koreassa asia on ymmärretty jo pitkään.

Älä aja kuluneilla renkailla

Joka toisen sadekelillä tapahtuvan onnettomuuden syynä ovat liian kuluneet renkaat.

On taas aika vaihtaa kesärenkaat. Uusia ostavan on hyvä muistaa, että halvat renkaat yleensä kuluvat nopeammin, koska ne on tehty kumiseoksesta, joka kestää vähemmän rasitusta.

Renkaat ovat myös tunne- ja ulkonäköasia. Leveät läskit ja kiiltävät vanteet hivelevät miehistä egoa. Selvitimme, onko mahdollista löytää turvalliset, edulliset ja seksikkäät renkaat.

Kun liikunta muuttuu pakkomielteeksi

Liikkumattomuus on paljon suurempi ongelma kuin liika liikunta. Osa kuntoilijoista kuitenkin menettää tajun siitä, minkä verran on hyvä liikkua. Omaan kehoon suhtaudutaan kuin koneeseen, jota piiskataan yhä kovempiin suorituksiin.

Saksalaisella klinikalla hoidetaan ihmisiä, jotka ovat tulleet sairaalloisen riippuvaisiksi urheilusta. Kilinikan johtajan mukaan on tärkeää, että lapset opetetaan kuuntelemaan omaa kehoaan ja havaitsemaan, mitä he jaksavat.

Tässä auttaa hyötyliikunta, kävely ja pyöräily.

Viininostomatka Veronaan

Valtionyhtiö Altia on Suomen ylivoimaisesti suurin viinien maahantuoja. Sen viininostajilla on paljon valtaa. Heidän käsissään on miljoonien viinilitrojen kohtalo, ja he ohjailevat suomalaisten juomatottumuksia.

Suomalaiset viinien maahantuojat kiertävät jatkuvasti maailmaa ostamassa suomalaisille maistuvia viinejä, joiden täytyy laadun lisäksi täyttää yksi ehto: niiden pitää olla halpoja.

Maailma on täynnä keksimättömiä asioita, sanoo Ristomatti Ratia

Mister Marimekkona ja Armi Ratian poikana tunnettu Ristomatti Ratia on päässyt lööppeihin muun muassa konkurssillaan ja naissuhteillaan.

Pari vuotta sitten hän kirjoitti oman tarinansa kirjaksi nimeltä Paha poika, koska ei tunnistanut itseään julkisuuden muodostamasta kuvasta.

Nykyisin Ristomatti Ratia suunnittelee kaikkea koruista taloihin oman tuotemerkin alla. Ensi kesänä esitellään äidin ja pojan, Armin ja Ristomatin töitä Retretissä laajassa yhteisnäyttelyssä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme