Mainos
Mainos

14.1. Valtio aikoo siirtää laitoksiaan maakuntiin

Valtio kaavailee jopa kahdeksan tuhannen työpaikan siirtämistä Helsingin seudulta muualle Suomeen. Hanke aiheuttaa sydämentykytyksiä niille virkamiehille ja työntekijöille, joita asia koskee.

45 minuuttia on saanut tietoonsa virkamiessuunnitelman, jonka mukaan operaatio alkaa vuoden 2005 alussa. Kerromme raportissamme, mitkä valtion laitokset on tarkoitus siirtää ja mihin kaupunkeihin.

Murhaajan muotokuva

Mijailo Mijailovic

Ruotsissa alkoi tänään oikeudenkäynti Mijailo Mijailovicia vastaan. Hän on tunnustanut surmanneensa ulkoministeri Anna Lindhin.

Teko järkytti maailmaa, mutta traaginen on myös 25-vuotiaan surmaajan tarina. Siitä hahmottuu kuva ujosta ja ahdistuneesta lapsesta, jonka isä oli väkivaltainen juoppo. Perhe on kulkenut Ruotsin ja Jugoslavian väliä. Mijailovitsin ongelmat alkoivat jo teini-iässä.

Megalomaniaa merellä

Queen Mary II on nyt merten suurin ja kaunein. Neitsytristeily myytiin loppuun vuorokaudessa. Laivaa markkinoidaan ylellisellä risteilyromantiikalla ja jopa Titanicin legendalla.

Toimittajamme pääsi tutustumaan alukseen, joka on silkkaa luksusta. Myös suomalaiset ovat kiinnostuneita risteilyistä, jotka kalleimmillaan maksavat 30 000 euroa.


Lähetyksen muita aiheita: Pankki teki tilin velallisen omaisuudella. Lähikuvassa ohjaaja Åke Lindman.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme