Mainos
Mainos

14.11. Jokelan raskas viikko

Suru on täyttänyt monen kodin, ja lapset ovat kysyneet vanhemmilta vaikeita kysymyksiä. Jokelan kärsimyksiä ovat olleet lievittämässä papit, psykologit, nuorisotyöntekijät ja monet vapaaehtoiset.

Avustusväki joutui tilanteeseen, jota ei pystytty kuvittelemaan ja jota varten ei ollut harjoiteltu.

Tuusulan kunta, seurakunta ja SPR perustivat yhdessä nopeasti kriisikeskuksen, johon alettiin vastaanottaa koulusta pelastautuneita oppilaita ja henkilökuntaa. Myös huolestuneita vanhempia saapui pian paikalle.

Kriisikeskus ja nuorisotalo tarjosivat turvaa yötä päivää viime keskiviikosta sunnuntai-iltaan saakka.

Seurakuntapastori Eila Patokoski kertoo, että hän kuuntelee ja antaa tilaa ihmisen surulle.

Riittämättömyyden tunne on voimakas: onko hän järjestänyt asiat oikein, onko kohdannut oikein, onko jaksanut huomata kaikki?

Paljon pahaa nähneet lapset voivat tarvita hoitoa useita vuosia. Edessä on pitkä toipuminen, eikä Jokela ole enää entisensä. Mutta raiteilleen elämä palaa rutiineilla: perheiden yhteisillä ruokahetkillä, koulunkäynnillä ja keskusteluilla. Torstaina lapset jatkavat koulutyötään kunnostetussa Jokelan koulussa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme