Mainos
Mainos

14.11. Synnyttäjiä siirretään Ruotsiin

Aikaa Tehyn palkkakiistan ratkaisemiseksi on vajaa viikko. Jos sopua ei synny ennen ensi tiistaita, noin 12 000 sairaanhoitajan irtisanoutuminen astuu voimaan.

Tilanteeseen varaudutaan muun muassa siirtämällä potilaita suljettavilta osastoilta toisiin sairaaloihin, kotihoitoon ja ulkomaille. Tänään kaksi riskisynnyttäjää piti siirtää Ruotsiin hoitoon, mutta lumimyräkkä esti siirrot.

Potilaiden siirroissa ei yleensä ole riskiä, sanoo HUS:n varatoimitusjohtaja Seppo Kivinen. Mutta hän myöntää, että siirtäminen on aina iso operaatio.

Lähipäivinä, ainakaan pääkaupunkiseudulla, potilaita ei Kivisen mukaan siirrellä kovin paljon, sillä pääsääntöisesti heitä kotiutetaan eikä uusia leikkauspotilaita oteta.

Kuinka laajoihin siirto-operaatioihin joudutaan turvautumaan riippuu potilasturvalain perusteella saatavasta korvaavasta työvoimasta, Kivinen toteaa. Mutta esimerkiksi lasten tehohoidossa ja lasten leikkausosastoilla ei miehitystä voi pienentää. Sijaisia puuttuu normaalioloissakin.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme