Mainos
Mainos

14.12. Kenestä tasavallan presidentti?

Suuri vaalikeskustelu, jossa ovat mukana kaikki kahdeksan presidenttiehdokasta. Heitä tenttaavat Päivi Anttikoski ja Vesa Kallionpää.

Mukana myös kampanjaväkeä ja muuta yleisöä.

Itse presidentinvaalien ensimmäinen kierros järjestetään sunnuntaina 15. tammikuuta 2006.

Ennakkoon äänensä voi antaa 4.-5. tammikuuta sekä 7-10. tammikuuta.

Jos kukaan ehdokkaista ei saa ensimmäisellä kierroksella yli puolta äänistä, järjestetään toinen kierros kahden eniten ääniä saaneen kesken 29.1.2006.

Vaalikeskustelun ensimmäisessä osassa aiheina olivat presidentin johtajuus ja tulevaisuuden haasteet sekä kriisinhallintakiista, perustuslain muutos, presidentin ylipäällikkyys ja valtaoikeudet.

Keskustelun toisessa osassa keskityttiin ulkopolitiikkaan, Suomen suhteisiin Yhdysvaltojen ja Venäjän kanssa sekä presidentin toimintaan vienninedistäjänä.

Turvallisuuspolitiikka, uhkakuvat ja mahdollinen Nato-jäsenyys hallitsivat keskustelun kolmatta jaksoa.

Suuren vaalikeskustelun lopuksi keskusteltiin työstä ja hyvinvoinnista. Presidenttiehdokkaat joutuivat myös johtajuustestiin ja esittivät oman runonsa tai aforisminsa aiheesta valta ja rakkaus.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme