Mainos
Mainos

14.3. Abu Dhabin salaperäinen Guggenheim

Kun keskustelu Helsinkiin kaavailun Guggenheim-museon ympärillä tulistuu entisestään, jo rakenteilla olevasta Abu Dhabin Guggenheim-museosta ei puolestaan hiiskuta sanaakaan.

Salaperäinen museohanke pantiin jäihin viime vuoden lopulla. Sitä ei kerrota, mitä kuuluu nyt Guggenheimille yhdessä maailman rikkaimmista kaupungeista.

Tätä hanketta ei juuri julkisesti kritisoida, koska se ei yleensä kuulu Arabiemiraattien kulttuuriin. MTV3 tavoitti yhden abudhabilaisen, joka suostui kameran eteen.

- En tiedä, miten me museosta hyödymme. Meille ei kerrota, kertoo taitelija Azza Al-Qubaisi.

Useasti Suomessa vierailleen Al-Qubaisin mielestä Helsingin ei pitäisi pyrkiä Guggenheim-ketjuun.

Ei uutta "Bilbaon ihmettä"

45 minuuttia kysyi, mitä mieltä suomalaiset taiteilijat ja arkkitehdit ovat Helsingin Guggenheim-hankkeesta. Tulokset yllättävät.

Arkkitehtiprofessori Markku Komonen sanoo suoraan, ettei "Bilbaon ihmettä" voi verrata Helsinkiin. Bilbaossa Guggenheim tuli alueelle, josta raskas teollisuus oli hiipunut. Museo oli kaupungille äärimmäisen tärkeä, mutta Helsinki on aivan eri asia.Varmasti hanke elähdyttäisi taide-elämää, mutta millä kustannuksilla?

Katso Aino Huilajan juttu (45 minuuttia 14.3.2012)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme