Mainos
Mainos

14.3. Ruotsalaisjännärin suomalaistähti

Yhdysvalloissa tiiviiseen tahtiin työskentelevä Lasse Hallström ohjasi Ruotsissa edellisen kerran Astrid Lindgren -elokuvan Melukylän lapset vuonna 1987. Sen jälkeen hänellä on mennyt ammatillisesti varsin lujaa.

Hypnotisoija on paitsi Hallströmin paluu ruotsalaiseen elokuvaan, myös hänen ensimmäinen trillerinsä. Lajityyppi ei ole aiemmin kiinnostanut ohjaajaa, mutta Lars Keplerin rikostarinan visuaalisuus vetosi häneen niin, että tarjottuun tehtävään oli helppo suostua.

Hypnotisoijassa Tukholman läheltä löytyy raa'asti surmattu mies. Myöhemmin miehen puoliso ja tytär löytyvät myös murhattuina. Perheen poika Josef löydetään vaikeasti haavoittuneena, perheen toinen tytär taas on kadonnut jälkiä jättämättä. Rikoskomisario Joona Linna pyytää traumoihin erikoistunutta lääkäriä Erik Maria Barkia hypnotisoimaan Josefin, jotta murhaaja saataisiin kiinni ennen kuin tulee lisää vainajia.

Hallström halusi suomalaissyntyisen poliisin rooliin suomalaisen näyttelijän, jotta henkilöhahmon puheen korostus ja tämän olemus tuntuisivat aidoilta. Hän valitsi Joona Linnaksi Tobias Zilliacuksen, joka on työskennellyt pitkään muun muassa teatteri Viiruksessa ja improvisaatioteatteri Stella Polariksessa. Hypnotisoijaa kuvataan vuoroin Tukholmassa, vuoroin Kronanin studiolla Luulajassa, Pohjois-Ruotsissa.

Lars Keplerin kirjojen suosio on ollut huima. Nimimerkin takana on kirjailijapariskunta Alexander Ahndoril ja AlexandraCoelho Ahndoril. He ovat kertoneet kirjoittavansa kahdeksan Joona Linna -kirjaa ja paljastavansa tämän henkilöhistorian salaisuuksia kirja kirjalta. Tämä voi siis merkitä Tobias Zilliacukselle varsin pitkää keikkaa Joona Linnana. Elokuvan levitysoikeudet on jo nyt kuvausvaiheessa myyty yli 30 maahan. Maailman ensi-ilta on Ruotsissa 28. syyskuuta.

Katso Minna Karilan juttu (45 minuuttia 14.3.2012)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme