Mainos
Mainos

14.4. Verkkopankin salasanan voi kaapata

Miljoonat suomalaiset maksavat laskujaan ja katselevat tilitietojaan internetissä. Mutta kuinka turvallinen nettipankki on?

Olimme mukana testissä, joka osoitti, että tietyissä olosuhteissa verkkopankin käyttäjätunnuksen ja salasanan voi kaapata. Ongelma ei koske pelkästään pankkeja, vaan kaikkia Internet Explorer -nettiselaimen suojattuja yhteyksiä, kuten kaupankäyntiä verkossa luottokorttien numeroilla.

Paniikkiin ei kuitenkaan ole syytä. Poliisin tietoon ei ole tullut yhtään nettipankkiryöstöä, eivätkä rahamme katoa ensi yönä tileiltä.

Ohjeita verkkoliikenteen suojaamiseksi löytyy muun muassa osoitteesta www.tietoturvaopas.fi

Teorialla päähän

Koululuokka

Isät ja äidit saavat tulevaisuudessa paneutua entistä tarmokkaammin lastensa läksyihin. Syksyllä 2006 voimaan tuleva peruskoulun uusi opetussuunnitelma on entistä teoriapainotteisempi. Koska tuntimäärät pysyvät ennallaan, lukuaineille otetaan tilaa kädentaidoilta.

Muutos suosii tunnollisia oppilaita, jotka jaksavat lukea läksynsä. Koulu näyttää keskittyvän keskiverto-oppilaisiin. Hyvät, huonot ja ei-tavanomaisella tavalla lahjakkaat oppilaat jäävät vaille erityisopetusta.

Purettiinko turhaan?

Helsingin Myllypuro tuli kuuluisaksi, kun ilmeni, että yhdeksän kerrostaloa ja päiväkoti oli rakennettu entisen kaatopaikan myrkyllisen jätemaan päälle. Nyt Alakiventien talot on yhtä lukuun ottamatta purettu ja alue on kunnostettu puistoksi.

Asukkaat ovat asettuneet muualle, mutta edelleen mieliä askarruttaa, uhkaako entisen kodin saastunut maaperä terveyttä. Tutkimuksissa ei ole löydetty kohonnutta syöpäriskiä tai muita terveysseuraamuksia. Asukkaat ovat kuitenkin toista mieltä.


Lähetyksen muita aiheita: Viron HIV uhka Suomelle. Lähikuvassa taiteilija Nandor Mikola.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme