Mainos
Mainos

14.5. Laila Snellman vie mallit maailmalle

Mallitoimisto Paparazzin perustaja Laila Snellman hämmästelee, miten paljon kauneutta Suomessa on.

Vaikka suomalaisia on pidetty lyhyenläntinä, meiltä löytyy yllättävän paljon malliksi sopivia. Snellmanin toimistolla riittääkin pyrkijöitä. Mallikuviin ei kuitenkaan pääse, ellei ole pieniluinen ja vähintään 170 senttimetriä pitkä.

Suomalainen ykkösnimi maailmalla on nyt Suvi Koponen. Hän on noussut catwalkien ja muotilehtien kuningattareksi. Laila Snellmanin mielestä Suvi on lahjakas, mutta hänellä oli myös onnea olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Kilpailu mallimaailmassa kovenee, kun Itä- Euroopan ylväät naiset ovat nousemassa huipulle. Malleilta vaaditaan yhä enemmän pituutta ja hoikkuutta.

Laila Snellman pitää nykyistä laihuusihannetta feminismin synnyttämänä. Snellmanin mielestä naisvartalot alkoivat hoikentua jo 1960-luvulla, kun naiset alkoivat itsenäistyä. Marilyn-muodoista haluttiin päästä eroon, koska pyöreä Marilyn ja barbit edustivat aivottomuutta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme