Mainos
Mainos

14.5. Tosi-tv-tähti huijasi pienyrittäjiä

Poliisi tutkii parhaillaan Oulun ja Jyväskylän seuduilla vaikuttaneen it-firman Sparecomin bisneksiä epäiltyinä törkeinä petoksina ja petoksina. Harhautetuiksi joutuivat niin pienyrittäjät kuin suuret rahoitusfirmatkin.

Suuri määrä yrittäjiä on nyt kiinni pitkissä rahoitussopimuksissa, joiden vastineeksi he eivät saa mitään.

Rikosilmoituksen tehneitä on pitkälti yli sata. Sparecomin puhalluksen mahdollisti toisaalta rahoitusfirmojen köykäinen suhtautuminen epämääräisiin sopimuksiin ja toisaalta pienyrittäjien vähäinen ymmärrys tietokoneasioista.

Huipputulosta viime vuosina tahkonnut Sparecom laittoi täysin yllättäen lapun luukulle maaliskuun puolivälissä ja irtisanoi työntekijänsä.

Päätösten takana oli toimitusjohtaja ja Sparecomin käytännössä yksin omistava Jarmo Puhakka, jota on yritysmaailmassa kuvattu nuoreksi komeetaksi.

Hän kilpaili vuonna 2005 myös Diili-tositv-ohjelmassa. Sparecomin imagoon kuuluivat myös kalliit autot, joista osa on vielä konkurssipesän hallussa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme